מה זה רשלנות רפואית בלידה?

February 28 2023doritr

התנהלות בלתי תקינה של הצוות הרפואי במהלך לידה מהווה מחדל חמור ביותר אשר מסכן את היולדת והן את הולד שלא לצורך. בין אם מדובר בנזקים קלים לכאורה שמהם ניתן להחלים ובין אם מדובר על נזקים חמורים ובלתי הפיכים ואף מוות, כאשר הפגיעה היא תוצר של חריגה של גורמים רפואיים מנהלי הטיפול ביולדת וביילוד, הרי שהדבר נופל תחת ההגדרה של רשלנות רפואית בלידה.

מהי רשלנות רפואית בלידה?

רשלנות רפואית בחידה פירושה כל חריגה מנהלי האבחון, הטיפול הרפואי והמעקב אשר מקובלים בזמן הלידה, לקראתה ואחריה, אשר מובילים לנזקים ליולדת או ליילוד. מדובר למעשה על מצב שבו הצוות הרפואי בחדר הלידה או בבית היולדות ביצע פעולה בלתי תקינה או שלא ביצע פעולה אשר נחשבת כהכרחית בנסיבות הנתונות והדבר הוביל לפגיעה ביולדת או בוולד בזמן הלידה, לקראתה או אחריה. תיתכן עילה להגשת תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית בלידת התינוק.

 כנגד מי מגישים תביעה בגין רשלנות רפואית בלידה?

כאשר עולה הצורך בהגשת תביעת רשלנות רפואית בלידה יש לפנות אל רשלנות רפואית עורך דין שהוא גם עורך דין נזיקין המסייע לנפגעים לבחון את השתלשלות האירועים סביב הלידה וכן את ההתנהלות של כלל הגורמים הרפואיים שהיו מעורבים בלידה ובטיפול ביולדת וביילוד. במסגרת זו נהוג לבחון את ההתנהלות של הרופאים ושל האחיות במחלקת היולדות, את צוות המיילדות ורופאי חדר הלידה וכן של הצוות הרפואי במחלקת יולדות, בתינוקייה או בפגייה. החובה של כל הגורמים הרפואיים אשר באים במגע עם האישה הכורעת ללידה לגלות ערנות למכלול הנתונים השונים בתיק הרפואי שלה לרבות הריונות ולידות קודמות של היולדת, הנתונים הקליניים שלה, התקדמות ההיריון הנוכחי, ניתוחים קודמים שעברה, רגישות לתרופות וחומרי הרדמה ועוד. אולם, חרף העובדה שניתן להגיש תביעת רשלנות בלידה, הרי שתיבדק הפעילות של כל גורמי הרפואה שבאו במגע עם היולדת והוולד. במרבית המקרים תביעת הפיצויים תוגש בצורה ספציפית כנגד גורם כזה או אחר. בפועל תביעות רשלנות רפואית בלידות מוגשות בדרך כלל כנגד הגוף הרפואי שבו מועסק הגורם האחראי לנזק שנגרם לאם או ליילוד, בין אם מדובר על בית חולים או בקופת חולים מסוימת. מעבר לכך יש להבין כי במקרה של זכייה בתביעת הרשלנות אשר תוביל לפסיקת פיצויי כספי לטובת התובעים, הרי שהפיצויים ישולמו על ידי חברת הביטוח אשר מבטחת את המוסד הרפואי הנתבע בפוליסת אחראיות מקצועית ולא על ידי המוסד הרפואי עצמו.

באיזה נסיבות נהוג להגיש תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית בלידה?

תביעות רשלנות רפואית בלידה מוגשות במגוון נסיבות שונות כאשר השכיחות שבהן הן: החלטה בלתי מוצדקת לצורך ביצוע ניתוח קיסרי, מעקב קלוקל אחרי המצב של היולדת או אחרי מצב העובר, רשלנות בלידת וואקום או לידת מלקחיים, התעלמות מנתונים רפואיים חשובים הרלוונטיים ליולדת או לעובר, גרימת נזקים ליולדת בזמן הלידה, העדר התייחסות לתלונות של היולדת הנוגעות לכאבים או מיחושים סביב הלידה, במלכה או לאחריה, גרימת קרעים משמעותיים בנרתיק במהלך הלידה, השארת שארית שליה משמעותית בגוף של היולדת ועוד.

Share: